Vår historie

Vil skape gode verdier

Mosvold & Co AS er et familieeid investeringsselskap, hovedsakelig knyttet til eiendom. Selskapet er basert i Kristiansand, med kompetanse innenfor forvaltning og utvikling av de fleste typer næringseiendommer.
I Mosvold & Co har vi en enkel strategi, og det er tre ting som er viktige for oss:
Vårt mål er å være størst og best på eiendom i vår hjemby Kristiansand.
Med historie tilbake til 1910 var Mosvold & Co eksponert innen shipping helt frem til ut på 2000-tallet.  På 1990-tallet kjøpte Kurt Mosvold tre leiegårder i hovedstaden, med 68 møblerte leiligheter. Ti eiendommer i Oslo sentrum ble kjøpt mot slutten av århundret. Mosvold var betydelig eier i flere industribedrifter fra 1995 og i de påfølgende årene. Dette inkluderte blant annet flere bedrifter i Baltikum, Freyasdal Fabrikker i Kristiansand, Mandals Reperbane og Multi Element i Selvik utenfor Drammen, som viser litt av bredden i Mosvolds industribedrifter på den tiden.
I 1998 kjøpte Mosvold seg inn blant skyskraperne på Manhattan, med andeler i et bygg på 36 etasjer på Fifth Avenue. Gradvis rettet Mosvold blikket mot Kristiansand. Hartmanns Brygge første kjøp i Sørlandshovedstaden etter returen fra Østlandet i 2001. Året etter fulgte blant annet kjøpet av de første tre byggene på Fiskebrygga. En rekke eiendomskjøp utenfor Norges landegrenser ble også gjort i starten av 2000-tallet. Investeringer i kontor- og leilighetsbygg i London, USA, Singapore og Malaysia var noen av disse prosjektene.
I tillegg til å ha vært med i oppstarten av det som i dag er kjent som Kristiansand Avis, har Mosvold & Co vært delaktige i en rekke gode og sosiale formål. Noen av de viktigste er Strømmestiftelsen, Ansgarskolen, Livsglede for Eldre, Den Internasjonale Kulturfestivalen og Randesund Misjonskirke. Mosvold har også bygget et barnehjem i India og et i Sri Lanka. I tillegg til å være sterkt engasjert i IK Start og Club 21, har Mosvold vært sponsor for flere lokale idrettslag, deriblant KIF Håndball og Randesund IL.
Vår målsetning er å levere førsteklasses service ovenfor våre leietakere. Vi har derfor et sterkt fokus på å være en kundedrevet organisasjon.  Som et viktig ledd i denne målsetningen drifter vi alle våre heleide eiendommer i Kristiansand selv. Dette for å ha best mulig kontroll med kvalitet og responstider samt ha et nært forhold til optimal kost/nytte for våre leietakere. I tillegg til å drifte våre egne eiendommer, drifter vi også en rekke eksterne eiendommer via Mosvold Drift AS.
Vi ønsker også å bidra på andre arenaer med det samfunnsansvaret som medfølger å være en så betydelig aktør i vår region. Dette har vært en tradisjon i fire generasjoner som vi gjerne fører videre til den neste.
Vi engasjerer oss derfor i positive og gode formål både innen idrett, frivillighet og kirke- og foreningsliv. Dette har vi aldri sett på som en byrde - det er et privilegium å kunne være med og ta ansvar.
Velkommen til oss.
Telefon 38 12 55 80